Inbraak bij een ondernemer

De eerste blog van MKB Secure is naar mijn inziens bijzonder en weerspiegelt het dagelijkse risico die een ondernemer loopt wanneer deze te maken krijgt met criminaliteit.

Afgelopen week is er ingebroken bij een restaurant met een sociaal maatschappelijk karakter in Lelystad. Nu is een inbraak op zichzelf al ernstig, een inbraak is tenslotte voor iedere ondernemer een vreselijke gebeurtenis.

Zo ook hier heeft het gevolgen voor de eigenaresse en haar collega’s. Eigenlijk reageren ze in eerste instantie met het gevoel van verslagenheid, zijn ze teleurgesteld, verdrietig, boos en willen ze het liefst naar huis. Een reactie die we allemaal ervaren na een inbraak. Een heel normale reactie omdat je vertrouwen is beschadigd, je vertrouwde omgeving is aangetast en er zijn dierbare of kostbare spullen weggenomen.

Toen ik het bericht verder doornam kwam er naar voren dat ze toch aan het werk zijn gegaan. Een ontzettend moedige beslissing. En de dag verloopt eigenlijk heel goed, ze werkten er hard aan om het bezoekers van het restaurant weer gastvrij en goed te ontvangen. Te laten genieten van een lunch, gebakje of een heerlijke koffie.

Juist die moed spreekt mij aan. Een ondernemer moet ook maar de kans hebben om door te zetten. Vaak is er na een inbraak een dusdanige vertrouwensschade toegebracht waardoor de ondernemer moet besluiten zijn werk uit te stellen. Om bij te komen van de gebeurtenis of verschillende zaken te regelen. Zoals nieuwe spullen aan te schaffen, de verzekering te informeren, de aangifte te doen en wellicht zelfs te moeten wachten tot het sporen onderzoek is afgerond. En niet te vergeten, al het werk wat blijft liggen. Dit kan leiden tot een enorme schade- en kostenposten, wellicht zelfs het verlies van belangrijke klanten.

Daarnaast ben je ook nog een mens, je komt thuis en wil je ontspannen. Maar lukt dat nog na een inbraak te hebben meegemaakt? Vaak volgen er slapeloze nachten en ben je aan het nadenken over wie dit heeft veroorzaakt en of de persoon nog terugkomt? Vooral dat laatste geeft vaak zorgen.

Zelf ben ik geïnteresseerd geraakt in beveiliging door juist bovenstaande te hebben meegemaakt. De moed om weer door te gaan heb ik in dit geval ervaren als iets heel erg moois. Het gevoel wat er blijft hangen bij alle medewerkers van dit restaurant herken ik als geen ander.

Nadat ik het artikel had gelezen heb ik direct contact gezocht met onze leverancier en een zelfstandig werkend monteur. Vervolgens hebben wij de mogelijkheden besproken en heb ik namens onze partners de eigenaresse van deze vestiging kosteloos een professioneel inbraakdetectie systeem mogen aanbieden.

Ik ben ontzettend trots dat ik dit namens onze partners mocht aanbieden en hoop hiermee de wereld weer een stukje veiliger en prettiger te hebben gemaakt. Maar ook dat wij op deze manier de medewerkers en de eigenaresse van dit restaurant weer een beetje betere nachtrust hebben gegeven.

Natuurlijk moet je dit risico als ondernemer zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard had hier al een inbraakdetectiesysteem of ander beveiligingssysteem in moeten zitten. We zijn allemaal mensen, we leren iedere dag.

Bedankt voor de interesse in mijn eerste blog.

Ik wens u een hele fijne en vooral zorgeloze dag!
Groet Matthijs

Meer artikelen lezen

Bekijk hieronder de artikelen. Misschien staat hier iets tussen waar u in geïnteresseerd bent.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Waarom MKB Secure?

Maatwerkoplossing

Wij zorgen altijd voor een oplossing op maat door te kijken naar de bedrijfsprocessen en hoe we dit het beste kunnen inrichten.

Deskundig & gecertificeerd

Door onze jarenlange ervaring zijn onze monteurs deskundig en goed opgeleid en werken daarbij met gecertificeerd personeel en gecertificeerde systemen.

Meerdere oplossingen in huis

Voor elk probleem zoeken wij altijd een geschikte oplossing. Door onze uitstekende productkennis kunnen wij complexe geïntegreerde oplossingen leveren.

24/7 storingsdienst

Heeft u last van een storing? Met onze 24/7 storingsdienst zijn uw storingen zo weer door ons opgelost en bent u zo weer verzekerd van een goede beveiliging.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag advies? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

BETROUWBARE BEVEILIGING

Wilt u altijd verzekerd zijn van de beste beveiliging?

Kom niet voor verrassingen te staan en zorg dat uw beveiligingssystemen goed geïnstalleerd en onderhouden zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor alle mogelijkheden.